Vorige | Volgende
Verkocht

Selde Rust 27-31 Amstelveen

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06-31767676

info@evelinedeken.nl

Omschrijving

VERKOCHT - SOLD

Fantastisch goed gelegen, heerlijk licht hoek-appartement op de derde verdieping van het kenmerkende gebouw met lift aan de Selde Rust. Vanaf dit appartement heeft u een fijn en rustig uitzicht op het groen en water langs de Tulpenburg, maar ook op de boomtoppen van de voor uw voeten gelegen, gewilde wijk Elsrijk. In dit ruime appartement, ‘blenden’ de thans aanwezige en merendeels ter overname aangeboden Italiaanse design meubels fraai met de rest van het Scandinavische interieur.
Een aantal jaar geleden nog nagenoeg compleet gerenoveerd, verkeert dit appartement in uitstekende staat en beschikt zij over het nodige comfort. Uiteraard gelegen op eigen grond en parkeermogelijkheid voor de deur.

De ligging:
Op deze prachtige, lommerrijke plek in Amstelveen Elsrijk, waar ooit een schoolgebouw stond, herrees in 1990 een nieuw wooncomplex. Het wordt omringd door bomen, water en grasvelden en mede dankzij deze rustige, autoluwe ligging, heeft het gebouw een grote aantrekkingskracht op velen. Op zeer korte loopafstand van het gebouw - slechts 350mtr. – vindt u namelijk ook nog eens de aanwezigheid van de geroemde winkelstrip aan de Rembrandtweg-Noord. Hier bevinden zich onder meer: kwaliteitsslager Astrid Drenthe, Tof bloemen, een supermarkt, een gerenommeerde boekhandel, kapper, stomerij en nog veel meer.
Vanaf het appartement bereikt u in 5 minuten fietsen, één van de beste winkelcentra van Nederland; het Stadshart Amstelveen. Hier vindt u naast de populaire weekmarkt op vrijdag, een zeer groot en gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en culturele voorzieningen. Ook Amsterdam ligt binnen handbereik; met tram 5 op loopafstand, staat u binnen mum van tijd op het Museumplein.

Het gebouw:
Het gebouw dat ontworpen is door Alberts en van Huut heeft een zeer vriendelijk ogend karakter. In tegenstelling tot vele andere rechthoekige wooncomplexen, zijn de kaders van dit gebouw trapeze vormig met aan de zuid en west zijde de terrassen afgezet met stenen muurtjes met markante rode kappen. In totaal bestaat uit het gebouw uit 52 appartementen verdeeld over 5 woonlagen. Elk appartement heeft een eigen private fietsenberging in de onderbouw. De gemeenschappelijke entree met trappenhuis en lift, oogt ruim en fraai en wordt netjes onderhouden.
De binnenzijde van het gebouw, heeft een open structuur met brede, open galerijen, waaraan gelegen de voordeuren. De voordeur van deze woning ligt, anders dan andere appartementen, aan een overkapt terrasje.

Omschrijving van de woning:
Met de lift of trap bereikte u de derde verdieping, alwaar de nette galerij u naar het overkapte terras bij de voordeur leidt. Hier kunt u op hete zomerse dagen heerlijk buiten in de luwte zitten.
Het appartement waar u binnenstapt is bijzonder en ruimtelijk, dankzij de hoekligging en totale lengte van 15 meter. Het appartement heeft een fijne, lichte en ruimtelijke woonkamer met open woonkeuken. Beiden geven toegang tot het terras dat gelegen is op het zuidwesten en vanaf ‘s morgensvroeg tot einde avond zon inval heeft. Met een afmeting van 2 x 4 meter, is er ruimte voor een lounge hoek of kleine eet hoek en wat beplanting. Met de direct ernaast gelegen bomen, heeft het terras een fijn intiem karakter.

Het licht valt in zowel de woonkamer als keuken van zowel de zuid als west zijde binnen en je kunt zó ver kijken dat je tussen de toppen van de vele bomen de torens van de Kruiskerk kunt zien.
De moderne keuken oogt niet alleen stijlvol maar is daarnaast ook zeer praktisch ingedeeld met klepkasten boven, diverse (binnen-) lades beneden en ingebouwde apparatuur, waaronder; een koel/vriescombinatie, ovengrill alsmede een aparte magnetron, een vaatwasser en een inductie kookplaat met ingebouwde wasemkap. Door de combinatie van het witte aanrechtblad op de donkerhouten onderkasten en een aantal witte bovenkasten, oogt de keuken stijlvol en ook tijdloos. Deze mooie ruimte is met ramen in zowel de zuid- als westgevel en de deur naar het terras een geliefde plek om te vertoeven.
Vanuit de woonkamer is een aparte zijkamer te betreden, voorheen gescheiden door dubbele ensuite deuren die u desgewenst ook weer kunt laten plaatsen. Deze kamer heeft ramen op het rustig gelegen, overkapte terrasje aan de voorzijde van het appartement en kan zodoende heel goed gebruikt worden als werkkamer. Maar ook is deze kamer met het plaatsen van een wandje, weer heel goed te gebruiken als derde slaapkamer. De deur vanuit de gang zit er al! De hoofdslaapkamer ligt helemaal aan de andere kant van het appartement. Dit is een prachtige ruime en bijzonder vormgegeven slaapkamer, die plaats biedt aan een kingsize bed, diverse kledingkasten, een dressoir en meer. De tweede slaapkamer ligt halverwege de gang en is 2,50 meter breedte en biedt daarmee ook genoeg ruimte voor een 2-persoonsbed.

Eveneens bereikbaar vanuit de gang, ligt een mooi, ruim gastentoilet. Direct daarnaast ligt een goed ingedeelde badkamer, voorzien van een breed wastafelmeubel met spiegel, een goede inloopdouche, een tweede toilet en een speciale nis voor de wasmachine en droger. Zowel de badkamer als de gastentoilet zijn stijlvol afgewerkt met een grote witte tegel op de wand en een zandkleurige tegel op de vloer. In de gang bevinden zich verder de meterkast, een c.v./bergkast en een garderobekast.
Op de begane grond van het gebouw, beschikt het appartement over een eigen berging/fietsenstalling voor een aantal fietsen en een kastenwand. En heeft u een auto? Het is al eens gezegd, maar voor de deur vindt u onder de bomen vast een parkeerplek in één van de vakken. Wel even een vergunning aanvragen.

Onderhoud en installaties:
Het appartement is een aantal jaar geleden nagenoeg compleet gerenoveerd. Hierbij is de keuken vernieuwd, de badkamer en toilet compleet nieuw aangelegd en is de woning geheel nieuw gestuukt en geschilderd en is er een nieuwe eikenhouten lamelparketvloer gelegd. Ook is de elektrische groepenkast vernieuwd en uitgerust met 8 groepen met aardlekbeveiliging en is er een nieuwe c.v. ketel geplaatst van het merk Nefit type: Trendline II HRC30.
Het appartement was al voorzien van elektrische zonneschermen, mechanische ventilatie en een intercom installatie. Alle comfort voor een fijn woonbeleving is dus aanwezig.

De VVE:
Het pand is gebouwd in 1989 / 1990 en beslaat in totaal 52 appartement met ondergelegen bergingen. De VVE is in professioneel beheer bij VVE Metea. Het betreft hier een goede solide en actieve VVE, waar twee maal per jaar een actieve ledenvergadering plaatsvindt.
Er is een meerjarenonderhoudsplan uit 2021 op basis waarvan de leden hebben besloten de komende jaren onderhoud uit te voeren dat periodiek dan wel verduurzaming van het gebouw als aanleiding heeft. Zo zal het dak gerenoveerd worden en deels waar nodig opnieuw geïsoleerd, het schilderwerk en onderhoud aan kozijnen en deuren aan bod komen en op termijn het glas waar nodig vervangen worden door HR++ glas. Onlangs is er al onderhoud gepleegd aan het metselwerk van de gevels. Er is momenteel een flinke onderhoudsreserve opgebouwd van ca. € 600.000. Verwacht wordt dan ook dat de geplande werkzaamheden de komende jaren betaald kunnen worden uit de aanwezige middelen. De VVE heeft tot slot ook nog diverse onderhoudscontracten en een huishoudelijk reglement om de leefbaarheid goed en fijn te houden alsmede diverse commissies waaronder ook een duurzaamheidscommissie.

Roerende zaken: Verkoper biedt - deels ter overname - zeer hoogwaardige Italiaanse design meubels van de merken Foscarini, Flos, Flexform en Molteni aan ter overname; zie lijst. Hieronder: diverse lampen , kasten, bed en bank. Achter blijven in ieder geval: keuken, vloer en gordijnen (Co van der Horst).
Energielabel : B
Volledig geïsoleerd. Elektrische zonneschermen.
Oplevering: Kan al snel : aug./sept 2023

-----------------------

Fantastically well located, wonderfully light corner apartment on the third floor of the characteristic building with elevator on the Selde Rust. From this apartment you have a nice and quiet view of the greenery and water along the Tulpenburg, but also of the treetops of the popular Elsrijk district at your feet. In this spacious apartment, the Italian design furniture currently present and mostly offered for acquisition blends beautifully with the rest of the Scandinavian interior.
Almost completely renovated a few years ago, this apartment is in excellent condition and has the necessary comfort. Naturally located on private land and parking in front of the door.

Location:
A new residential complex was erected in 1990 on this beautiful, leafy spot in Amstelveen Elsrijk, where a school building once stood. It is surrounded by trees, water and lawns and partly due to this quiet, car-free location, the building has great appeal to many. Very short walking distance from the building - only 350mtr. – you will also find the presence of the acclaimed shopping strip on the Rembrandtweg-Noord. Here you will find: quality butcher Astrid Drenthe, Tof flowers, a supermarket, a renowned bookstore, hairdresser, dry cleaner and much more.
From the apartment you can reach one of the best shopping centers in the Netherlands in 5 minutes by bike; the city center of Amstelveen. Here you will find, in addition to the popular weekly market on Friday, a very large and varied range of shops, restaurants and cultural facilities. Amsterdam is also within easy reach; with tram 5 within walking distance, you will be on the Museumplein in no time.

The building:
The building, has a very friendly-looking character. In contrast to many other rectangular residential complexes, the frames of this building are trapezoidal with terraces on the south and west sides lined with stone walls with striking red caps. In total, the building consists of 52 apartments spread over 5 floors. Each apartment has its own private bicycle shed in the basement. The communal entrance with staircase and elevator, looks spacious and attractive and is well maintained. The inside of the building has an open structure with wide, open galleries, on which the front doors are located. The front door of this house is, unlike other apartments, on a covered terrace.
With the elevator or stairs you reached the third floor, where the neat gallery leads you to the covered terrace at the front door. Here you can sit outside in the shelter on hot summer days.
The apartment where you enter is special and spacious, thanks to its corner location and total length of 15 meters. The apartment has a nice, light and spacious living room with open kitchen. Both give access to the terrace, which is located on the southwest and has sun from early in the morning until the end of the evening. With a size of 2 x 4 meters, there is room for a lounge area or small dining area and some plants. With the trees located directly next to it, the terrace has a nice intimate character.

The light enters both the living room and kitchen from both the south and west sides and you can look so far that you can see the towers of the Kruiskerk between the tops of the many trees.
The modern kitchen not only looks stylish, but is also very practical with valve cabinets above, various (interior) drawers below and built-in appliances, including; a fridge/freezer combination, oven grill as well as a separate microwave, a dishwasher and an induction hob with built-in extractor hood. The combination of the white worktop on the dark wooden lower cabinets and a number of white upper cabinets makes the kitchen look stylish and timeless. With windows in both the south and west facades and the door to the terrace, this beautiful space is a popular place to be.
From the living room you can enter a separate side room, previously separated by double ensuite doors that you can also have installed again if desired. This room has windows on the quiet, covered terrace at the front of the apartment and can therefore very well be used as an office. But this room can also be used as a third bedroom with the installation of a wall. The door from the hallway is already there! The master bedroom is all the way on the other side of the apartment. This is a beautiful spacious and specially designed bedroom, which can accommodate a king-size bed, various wardrobes, a dresser and more. The second bedroom is located halfway down the hallway and is 2.50 meters wide and therefore offers enough space for a double bed.

Also accessible from the hallway is a beautiful, spacious guest toilet. Immediately next to it is a well-designed bathroom, equipped with a wide washbasin with mirror, a good walk-in shower, a second toilet and a special niche for the washing machine and dryer. Both the bathroom and the guest toilet are stylishly finished with a large white tile on the wall and a sand-colored tile on the floor. In the hallway you will also find the meter cupboard, a central heating/storage cupboard and a wardrobe.
On the ground floor of the building, the apartment has its own storage / bicycle shed for a number of bicycles and a cupboard wall. And do you have a car? It has already been said, but in front of the door you will find a parking space under the trees in one of the compartments. Just apply for a permit.

Maintenance and installations:
The apartment was almost completely renovated a few years ago. The kitchen has been renovated, the bathroom and toilet have been completely newly installed and the house has been completely plastered and painted and a new oak parquet floor has been laid. The electrical group box has also been renewed and equipped with 8 groups with earth leakage protection and there is a new c.v. boiler installed from the brand Nefit type: Trendline II HRC30.
The apartment was already equipped with electric awnings, mechanical ventilation and an intercom installation. All comfort for a pleasant living experience is therefore present.

The VVE:
The building consists of a total of 52 apartments with storage rooms below. The VVE is professionally managed and is a good solid and active VVE, where an active members meeting takes place twice a year.
There is a multi-year maintenance plan from 2021, on the basis of which the members have decided to carry out maintenance in the coming years, based on periodic maintenance or making the building more sustainable. A substantial maintenance reserve of approximately € 600,000 has currently been built up.

Movable property: Seller offers - partly for takeover - very high quality Italian design furniture of the brands as Foscarini, Flos, Flexform and Molteni for takeover; see list, including: various lamps, cupboards, bed and sofa. However, the following items will stay behind: kitchenappliances and curtains (Co van der Horst).

Energy label : B; house is completely isolated and equipped with electric awnings.

Delivery: Soon: Aug./Sept 2023

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1990
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
buitenzonwering, lift, mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
aan rustige weg, aan water, beschutte ligging, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
107 m²
Inhoud
319 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, toilet, wasmachineaansluiting, wastafelmeubel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, driedubbel glas, dubbel glas, eco bouw, gedeeltelijk dubbel glas, geen isolatie, geen spouw, grotendeels dubbelglas, hr glas, kierdichting, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd, voorzetramen
Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2017
Ketel type
Nefit
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
B
Einddatum energielabel
2027-04-03

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amstelveen H 12294
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, openbaar parkeren, parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
inpandig

VVE informatie

Appartement bijdrage
247.3
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Omschrijving

VERKOCHT - SOLD

Fantastisch goed gelegen, heerlijk licht hoek-appartement op de derde verdieping van het kenmerkende gebouw met lift aan de Selde Rust. Vanaf dit appartement heeft u een fijn en rustig uitzicht op het groen en water langs de Tulpenburg, maar ook op de boomtoppen van de voor uw voeten gelegen, gewilde wijk Elsrijk. In dit ruime appartement, ‘blenden’ de thans aanwezige en merendeels ter overname aangeboden Italiaanse design meubels fraai met de rest van het Scandinavische interieur.
Een aantal jaar geleden nog nagenoeg compleet gerenoveerd, verkeert dit appartement in uitstekende staat en beschikt zij over het nodige comfort. Uiteraard gelegen op eigen grond en parkeermogelijkheid voor de deur.

De ligging:
Op deze prachtige, lommerrijke plek in Amstelveen Elsrijk, waar ooit een schoolgebouw stond, herrees in 1990 een nieuw wooncomplex. Het wordt omringd door bomen, water en grasvelden en mede dankzij deze rustige, autoluwe ligging, heeft het gebouw een grote aantrekkingskracht op velen. Op zeer korte loopafstand van het gebouw - slechts 350mtr. – vindt u namelijk ook nog eens de aanwezigheid van de geroemde winkelstrip aan de Rembrandtweg-Noord. Hier bevinden zich onder meer: kwaliteitsslager Astrid Drenthe, Tof bloemen, een supermarkt, een gerenommeerde boekhandel, kapper, stomerij en nog veel meer.
Vanaf het appartement bereikt u in 5 minuten fietsen, één van de beste winkelcentra van Nederland; het Stadshart Amstelveen. Hier vindt u naast de populaire weekmarkt op vrijdag, een zeer groot en gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en culturele voorzieningen. Ook Amsterdam ligt binnen handbereik; met tram 5 op loopafstand, staat u binnen mum van tijd op het Museumplein.

Het gebouw:
Het gebouw dat ontworpen is door Alberts en van Huut heeft een zeer vriendelijk ogend karakter. In tegenstelling tot vele andere rechthoekige wooncomplexen, zijn de kaders van dit gebouw trapeze vormig met aan de zuid en west zijde de terrassen afgezet met stenen muurtjes met markante rode kappen. In totaal bestaat uit het gebouw uit 52 appartementen verdeeld over 5 woonlagen. Elk appartement heeft een eigen private fietsenberging in de onderbouw. De gemeenschappelijke entree met trappenhuis en lift, oogt ruim en fraai en wordt netjes onderhouden.
De binnenzijde van het gebouw, heeft een open structuur met brede, open galerijen, waaraan gelegen de voordeuren. De voordeur van deze woning ligt, anders dan andere appartementen, aan een overkapt terrasje.

Omschrijving van de woning:
Met de lift of trap bereikte u de derde verdieping, alwaar de nette galerij u naar het overkapte terras bij de voordeur leidt. Hier kunt u op hete zomerse dagen heerlijk buiten in de luwte zitten.
Het appartement waar u binnenstapt is bijzonder en ruimtelijk, dankzij de hoekligging en totale lengte van 15 meter. Het appartement heeft een fijne, lichte en ruimtelijke woonkamer met open woonkeuken. Beiden geven toegang tot het terras dat gelegen is op het zuidwesten en vanaf ‘s morgensvroeg tot einde avond zon inval heeft. Met een afmeting van 2 x 4 meter, is er ruimte voor een lounge hoek of kleine eet hoek en wat beplanting. Met de direct ernaast gelegen bomen, heeft het terras een fijn intiem karakter.

Het licht valt in zowel de woonkamer als keuken van zowel de zuid als west zijde binnen en je kunt zó ver kijken dat je tussen de toppen van de vele bomen de torens van de Kruiskerk kunt zien.
De moderne keuken oogt niet alleen stijlvol maar is daarnaast ook zeer praktisch ingedeeld met klepkasten boven, diverse (binnen-) lades beneden en ingebouwde apparatuur, waaronder; een koel/vriescombinatie, ovengrill alsmede een aparte magnetron, een vaatwasser en een inductie kookplaat met ingebouwde wasemkap. Door de combinatie van het witte aanrechtblad op de donkerhouten onderkasten en een aantal witte bovenkasten, oogt de keuken stijlvol en ook tijdloos. Deze mooie ruimte is met ramen in zowel de zuid- als westgevel en de deur naar het terras een geliefde plek om te vertoeven.
Vanuit de woonkamer is een aparte zijkamer te betreden, voorheen gescheiden door dubbele ensuite deuren die u desgewenst ook weer kunt laten plaatsen. Deze kamer heeft ramen op het rustig gelegen, overkapte terrasje aan de voorzijde van het appartement en kan zodoende heel goed gebruikt worden als werkkamer. Maar ook is deze kamer met het plaatsen van een wandje, weer heel goed te gebruiken als derde slaapkamer. De deur vanuit de gang zit er al! De hoofdslaapkamer ligt helemaal aan de andere kant van het appartement. Dit is een prachtige ruime en bijzonder vormgegeven slaapkamer, die plaats biedt aan een kingsize bed, diverse kledingkasten, een dressoir en meer. De tweede slaapkamer ligt halverwege de gang en is 2,50 meter breedte en biedt daarmee ook genoeg ruimte voor een 2-persoonsbed.

Eveneens bereikbaar vanuit de gang, ligt een mooi, ruim gastentoilet. Direct daarnaast ligt een goed ingedeelde badkamer, voorzien van een breed wastafelmeubel met spiegel, een goede inloopdouche, een tweede toilet en een speciale nis voor de wasmachine en droger. Zowel de badkamer als de gastentoilet zijn stijlvol afgewerkt met een grote witte tegel op de wand en een zandkleurige tegel op de vloer. In de gang bevinden zich verder de meterkast, een c.v./bergkast en een garderobekast.
Op de begane grond van het gebouw, beschikt het appartement over een eigen berging/fietsenstalling voor een aantal fietsen en een kastenwand. En heeft u een auto? Het is al eens gezegd, maar voor de deur vindt u onder de bomen vast een parkeerplek in één van de vakken. Wel even een vergunning aanvragen.

Onderhoud en installaties:
Het appartement is een aantal jaar geleden nagenoeg compleet gerenoveerd. Hierbij is de keuken vernieuwd, de badkamer en toilet compleet nieuw aangelegd en is de woning geheel nieuw gestuukt en geschilderd en is er een nieuwe eikenhouten lamelparketvloer gelegd. Ook is de elektrische groepenkast vernieuwd en uitgerust met 8 groepen met aardlekbeveiliging en is er een nieuwe c.v. ketel geplaatst van het merk Nefit type: Trendline II HRC30.
Het appartement was al voorzien van elektrische zonneschermen, mechanische ventilatie en een intercom installatie. Alle comfort voor een fijn woonbeleving is dus aanwezig.

De VVE:
Het pand is gebouwd in 1989 / 1990 en beslaat in totaal 52 appartement met ondergelegen bergingen. De VVE is in professioneel beheer bij VVE Metea. Het betreft hier een goede solide en actieve VVE, waar twee maal per jaar een actieve ledenvergadering plaatsvindt.
Er is een meerjarenonderhoudsplan uit 2021 op basis waarvan de leden hebben besloten de komende jaren onderhoud uit te voeren dat periodiek dan wel verduurzaming van het gebouw als aanleiding heeft. Zo zal het dak gerenoveerd worden en deels waar nodig opnieuw geïsoleerd, het schilderwerk en onderhoud aan kozijnen en deuren aan bod komen en op termijn het glas waar nodig vervangen worden door HR++ glas. Onlangs is er al onderhoud gepleegd aan het metselwerk van de gevels. Er is momenteel een flinke onderhoudsreserve opgebouwd van ca. € 600.000. Verwacht wordt dan ook dat de geplande werkzaamheden de komende jaren betaald kunnen worden uit de aanwezige middelen. De VVE heeft tot slot ook nog diverse onderhoudscontracten en een huishoudelijk reglement om de leefbaarheid goed en fijn te houden alsmede diverse commissies waaronder ook een duurzaamheidscommissie.

Roerende zaken: Verkoper biedt - deels ter overname - zeer hoogwaardige Italiaanse design meubels van de merken Foscarini, Flos, Flexform en Molteni aan ter overname; zie lijst. Hieronder: diverse lampen , kasten, bed en bank. Achter blijven in ieder geval: keuken, vloer en gordijnen (Co van der Horst).
Energielabel : B
Volledig geïsoleerd. Elektrische zonneschermen.
Oplevering: Kan al snel : aug./sept 2023

-----------------------

Fantastically well located, wonderfully light corner apartment on the third floor of the characteristic building with elevator on the Selde Rust. From this apartment you have a nice and quiet view of the greenery and water along the Tulpenburg, but also of the treetops of the popular Elsrijk district at your feet. In this spacious apartment, the Italian design furniture currently present and mostly offered for acquisition blends beautifully with the rest of the Scandinavian interior.
Almost completely renovated a few years ago, this apartment is in excellent condition and has the necessary comfort. Naturally located on private land and parking in front of the door.

Location:
A new residential complex was erected in 1990 on this beautiful, leafy spot in Amstelveen Elsrijk, where a school building once stood. It is surrounded by trees, water and lawns and partly due to this quiet, car-free location, the building has great appeal to many. Very short walking distance from the building - only 350mtr. – you will also find the presence of the acclaimed shopping strip on the Rembrandtweg-Noord. Here you will find: quality butcher Astrid Drenthe, Tof flowers, a supermarket, a renowned bookstore, hairdresser, dry cleaner and much more.
From the apartment you can reach one of the best shopping centers in the Netherlands in 5 minutes by bike; the city center of Amstelveen. Here you will find, in addition to the popular weekly market on Friday, a very large and varied range of shops, restaurants and cultural facilities. Amsterdam is also within easy reach; with tram 5 within walking distance, you will be on the Museumplein in no time.

The building:
The building, has a very friendly-looking character. In contrast to many other rectangular residential complexes, the frames of this building are trapezoidal with terraces on the south and west sides lined with stone walls with striking red caps. In total, the building consists of 52 apartments spread over 5 floors. Each apartment has its own private bicycle shed in the basement. The communal entrance with staircase and elevator, looks spacious and attractive and is well maintained. The inside of the building has an open structure with wide, open galleries, on which the front doors are located. The front door of this house is, unlike other apartments, on a covered terrace.
With the elevator or stairs you reached the third floor, where the neat gallery leads you to the covered terrace at the front door. Here you can sit outside in the shelter on hot summer days.
The apartment where you enter is special and spacious, thanks to its corner location and total length of 15 meters. The apartment has a nice, light and spacious living room with open kitchen. Both give access to the terrace, which is located on the southwest and has sun from early in the morning until the end of the evening. With a size of 2 x 4 meters, there is room for a lounge area or small dining area and some plants. With the trees located directly next to it, the terrace has a nice intimate character.

The light enters both the living room and kitchen from both the south and west sides and you can look so far that you can see the towers of the Kruiskerk between the tops of the many trees.
The modern kitchen not only looks stylish, but is also very practical with valve cabinets above, various (interior) drawers below and built-in appliances, including; a fridge/freezer combination, oven grill as well as a separate microwave, a dishwasher and an induction hob with built-in extractor hood. The combination of the white worktop on the dark wooden lower cabinets and a number of white upper cabinets makes the kitchen look stylish and timeless. With windows in both the south and west facades and the door to the terrace, this beautiful space is a popular place to be.
From the living room you can enter a separate side room, previously separated by double ensuite doors that you can also have installed again if desired. This room has windows on the quiet, covered terrace at the front of the apartment and can therefore very well be used as an office. But this room can also be used as a third bedroom with the installation of a wall. The door from the hallway is already there! The master bedroom is all the way on the other side of the apartment. This is a beautiful spacious and specially designed bedroom, which can accommodate a king-size bed, various wardrobes, a dresser and more. The second bedroom is located halfway down the hallway and is 2.50 meters wide and therefore offers enough space for a double bed.

Also accessible from the hallway is a beautiful, spacious guest toilet. Immediately next to it is a well-designed bathroom, equipped with a wide washbasin with mirror, a good walk-in shower, a second toilet and a special niche for the washing machine and dryer. Both the bathroom and the guest toilet are stylishly finished with a large white tile on the wall and a sand-colored tile on the floor. In the hallway you will also find the meter cupboard, a central heating/storage cupboard and a wardrobe.
On the ground floor of the building, the apartment has its own storage / bicycle shed for a number of bicycles and a cupboard wall. And do you have a car? It has already been said, but in front of the door you will find a parking space under the trees in one of the compartments. Just apply for a permit.

Maintenance and installations:
The apartment was almost completely renovated a few years ago. The kitchen has been renovated, the bathroom and toilet have been completely newly installed and the house has been completely plastered and painted and a new oak parquet floor has been laid. The electrical group box has also been renewed and equipped with 8 groups with earth leakage protection and there is a new c.v. boiler installed from the brand Nefit type: Trendline II HRC30.
The apartment was already equipped with electric awnings, mechanical ventilation and an intercom installation. All comfort for a pleasant living experience is therefore present.

The VVE:
The building consists of a total of 52 apartments with storage rooms below. The VVE is professionally managed and is a good solid and active VVE, where an active members meeting takes place twice a year.
There is a multi-year maintenance plan from 2021, on the basis of which the members have decided to carry out maintenance in the coming years, based on periodic maintenance or making the building more sustainable. A substantial maintenance reserve of approximately € 600,000 has currently been built up.

Movable property: Seller offers - partly for takeover - very high quality Italian design furniture of the brands as Foscarini, Flos, Flexform and Molteni for takeover; see list, including: various lamps, cupboards, bed and sofa. However, the following items will stay behind: kitchenappliances and curtains (Co van der Horst).

Energy label : B; house is completely isolated and equipped with electric awnings.

Delivery: Soon: Aug./Sept 2023

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1990
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
buitenzonwering, lift, mechanische ventilatie, tv kabel
Ligging
aan rustige weg, aan water, beschutte ligging, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
107 m²
Inhoud
319 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, toilet, wasmachineaansluiting, wastafelmeubel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, driedubbel glas, dubbel glas, eco bouw, gedeeltelijk dubbel glas, geen isolatie, geen spouw, grotendeels dubbelglas, hr glas, kierdichting, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd, voorzetramen
Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2017
Ketel type
Nefit
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
B
Einddatum energielabel
2027-04-03

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amstelveen H 12294
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, openbaar parkeren, parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
inpandig

VVE informatie

Appartement bijdrage
247.3
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
ja
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Selde Rust 27-31 Amstelveen

naar Selde Rust 27-31 Amstelveen
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand