Vorige | Volgende
Verkocht

Ben van Meerendonkstraat 126+PP Amsterdam

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

06-31767676

info@evelinedeken.nl

Omschrijving

VERKOCHT

Gewéldig leuk en comfortabel familiehuis met inpandige garage voor 2 auto’s en een waanzinnige, zonnige achtertuin met veranda en een eigen aanlegsteiger naar open wateren..
Dit huis - uit uw dromen - is heerlijk licht, zeer goed onderhouden en voelt altijd aangenaam comfortabel dankzij het energielabel A++. De locatie is eveneens zeer gunstig aan een brede doch rustige straat op het Haveneiland Oost op enkele minuten lopen van de gezellige haven waar u tal van vertier zult vinden. De woning telt in totaal 4 verdiepingen met op de bovengelegen 2 verdiepingen thans 4 slaapkamers en 2 badkamers.

De ligging:
De Ben van Meerendonkstraat is een mooie brede en beklinkerde straat waarin vele bomen al tot wasdom zijn gekomen. Het gehele straatbeeld is vriendelijk en goed gelegen tussen het Theo van Goghpark en het Centrumeiland met o.a. Strand Blijburg. U bevindt zich hier op enkele minuten lopen van de haven, winkels, horeca, openbaar vervoer, basisscholen en middelbaar onderwijs. Via de S114 rijdt u binnen mum van tijd de A1 op richting het Gooi/Amersfoort of de A9 op richting Haarlem/Schiphol. Het is een locatie die u zal doen denken aan vakanties, waar onthaasten het credo is en er vele zwem- en watersport-mogelijkheden in de buurt zijn. Wilt u naar het centrum van Amsterdam; dan bent u er binnen een half uur op de fiets of met het ov. Maar ook het om de hoek gelegen Diemerpark of de veerdienst naar Pampus en het Muiderslot liggen om de hoek en zijn de moeite van een bezoek waard.

Het gebouw:
De woning is gebouwd in 2008/2009 en maakt onderdeel uit van een VVE bestaande uit rij van 22 min of meer gelijkwaardige woningen met ondergelegen parkeerkelder. Deze parkeerkelder geeft toegang tot de eigen parkeergarages die op hun beurt weer uitkomen in de woningen.
De woningen zijn goed geïsoleerd gebouwd en hebben vanaf de straat een bebouwingshoogte van 3 verdiepingen met uit het zicht onder maaiveld dus nóg een bouwlaag. De gevels zijn opgetrokken in een meerkleurige baksteen met verspringende kozijnen en een plat dak. Aan de achterzijde hebben de gevels een speelse trapezevorm.

De woning:
De indeling is doeltreffend; Op de begane grond bevindt zich de ruime woonkamer met aan de achterzijde de schuifpui naar het veranda & de achtertuin en aan de voorzijde de openkeuken. De keuken is voorzien van A-merk (AEG & Bosch) inbouwapparatuur w.o. een stoomoven en praktische kastruimten w.o. diverse (binnen)lades en een apothekerskast. De keuken is tijdloos afgewerkt met een prachtig houten aanrechtblad en zwart gewrapte kasten. Op deze verdieping is er uiteraard ook een toiletruimte en een garderobe. Daarnaast geven 2 stalen deuren toegang tot de trappen naar boven en beneden.
Maar eerst nog naar buiten, aan de achterzijde van het huis. Via het grote glazen schuifpui in de woonkamer, gelegen op het westen, loopt u direct het gezellige veranda op. Hier kunt u met elkaar tot laat in de avond van de zon genieten. Via een trapje loopt u vanaf het veranda de lager gelegen tuin in, waar een fraaie grasmat ligt, omzoomt door borders vol met onder meer Annabelles (hortensia’s) en lavendel. Kinderen kunnen hier heerlijk zelf spelen of picknicken terwijl u boven op het veranda van uw eigen hapje en drankje geniet bij de ondergaande zon. Achterin de tuin leidt een tweede trapje naar de aan het water gelegen steiger, die over de gehele breedte van het huis een ligplaats biedt voor uw (toekomstige) boot. Maar dat niet alleen, dit plekje ligt heerlijk in de luwte en biedt dus ook nog een extra zitplaats, heerlijk rustig aan het water.

Via een afgesloten trap in de woonkamer, betreedt u de bovenste 2 verdiepingen. Op de eerste verdieping bevinden zich één zeer riante ouderslaapkamer met walk-in closet en deur naar smal balkon. Desgewenst kan deze kamer in tweeën gedeeld worden, waardoor naast de ouderslaapkamer mét walk-in closet er een extra slaap-/werkkamer gecreëerd wordt. De huidige tweede slaapkamer ligt aan de voorzijde en is ook mooi ruim. De badkamer op deze etage herbergt een ligbad, inloopdouche, wastafel en wc. Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens 2 fijne slaapkamers en een tweede badkamer, voorzien van een inloopdouche en wastafelmeubel.

Vanaf de gang op de begane grond leidt een trap u naar beneden de kelder in. In de hal is onder de trap ruimte voor uw garderobe en er zijn 2 deuren: naar de private garage en naar de parkeerkelder. In deze afgesloten garage is plek voor één auto alsmede voor veel opslag, zoals bijvoorbeeld uw eigen watersportartikelen. In de gemeenschappelijke parkeerkelder heeft dit huis nog eens de beschikking over een extra parkeerplek, pal tegenover de ingang, wel zo praktisch!

Afwerkingen en isolatie:
Vloeren:
- begane grond: PU gietvloer (vernieuwd in 2023) met vloerverwarming.
- Eerste en tweede verdieping en trappen: tapijt (zacht grijs)
Wanden en plafonds: stuukwerk en sauswerk in diverse lichte kleuren.
Kozijnen:
- Buiten kozijnen: aluminium met HR++ glas
- Binnen kozijnen: hout
Dak: bitumineus en deels sedum, voor extra isolati

Installaties en voorzieningen
Verwarming: middels stadsverwarming in combinatie met energiebesparende WTW terugwin unit, die voor optimalisatie van de isolatievoorzieningen zorgen.
De begane grond is voorzien van vloerverwarming en op de verdiepingen zijn radiatoren. Reguleringen via de klokthermostaat.
Warm water: eveneens middels stadsverwarming en in de keuken is een extra voorziening middels een heet water Quooker.
Klimaatbeheersing: de woning kan in de zomer extra koel gehouden worden door de buitenzonwering en een tweetal airco’s (ouderslaapkamer en werkkamer).
Isolatie: De woning is volledig geïsoleerd: ramen, gevels, wanden, vloeren en dak
Elektra: De woning is voorzien van 10 zonnepanelen die dit jaar nieuw zijn aangelegd. Daarnaast is de woning voorzien van een moderne elektrische installatie bestaande uit 7 groepen met aardlekbeveiliging.
Tot slot: de woning is voorzien van rookmelders. In de achtertuin is er aanwezigheid van licht en elektra en een watertappunt. Ook is deze woning aangesloten op het glasvezel netwerk en dus klaar voor de snelle thuiswerker.

VVE:
De woning maakt met het gehele bouwblok van 22 woningen en ondergelegen parkeerkelder met nog eens 22 afzonderlijke parkeerplekken, deel uit van één Vereniging van Eigenaren, genaamd: VVE Gebouw Blok 57AB-II te IJburg. Deze VVE is professioneel in beheer bij Munnik VVE Beheer te Amsterdam.
Via de VVE is het gehele opstal en dus ook deze woning verzekert bij een solide maatschappij tegen onder meer brand- en glasschade. Verder heeft de VVE diverse schoonmaak en onderhoudscontracten afgesloten om het (dagelijks) onderhoud en comfort van dit mooie complex in stand te houden.
Het casco buitenonderhoud van de woningen wordt in gemeenschappelijk beheer uitgevoerd. Zo zijn afgelopen jaren de gevels plaatselijk gereinigd, de betonnen afdekkers van de balkons gekit, alle voordeuren geschilderd en is er een brandbeveiliging middels BMI geïnstalleerd en gekeurd.
De servicekosten die u voor deze gemeenschappelijke kosten betaald zijn thans: € 175 per maand. De huidige onderhoudsreserve van de VVE bedraagt ca. € 70.000. De VVE heeft een meerjarenonderhoudsplan. Voor deze en overige stukken omtrent de VVE kunt u de verkopende makelaar raadplegen.

Grond:
De woning is gelegen op erfpacht grond in eigendom van de Gemeente Amsterdam. Echter voor deze woning is de canon tot en met 2056 afgekocht. U betaalt tot die tijd dus geen canon.
Daarna betaalt de eigenaar het voordelige tarief, omdat de huidige eigenaren gebruik hebben gemaakt van de gunstige overstapregeling om de erfpacht eeuwigdurend vast te zetten tegen een gunstig tarief. Voor de woning zal deze vanaf oktober 2056 per jaar € 2.867 bedragen en voor de parkeerplaats € 117, excl. inflatie.

Overzicht belangrijke kenmerken:
Vraagprijs: € 895.000,- k.k.
Blokverwarming: € 186,59
Energieverbruik: € 107 p/mnd !
Servicekosten: € 175 p/mnd
Totaal internoppervlak: 178m² waarvan garage/berging: 20m²
Totale lengte achtertuin incl. veranda en steiger: 13m²
Erfpacht : afgekocht tot 2056.
2 private inpandige parkeerplaatsen
Eigen steiger met ligplek direct grenzend aan de tuin
Volledig geïsoleerd. Energielabel A++

Oplevering:
De woning kan eind september / begin oktober 2023 opgeleverd worden. De woning wordt dan opgeleverd met achterlating van onder meer: rolgordijnen, jaloezieën, schilderij ophangssysteem, de op maat gemaakte tv kast met tv lift in de woonkamer, buitenverlichting / –beplanting en de zonwering.

-------------

Beautiful and comfortable familyhome with indoor garage for 2 cars and an amazing, sunny backyard with veranda and a private jetty to open waters. This house - from your dreams - is wonderfully light, very well maintained and always feels pleasantly comfortable thanks to the energy label A ++. The location is also very favorable on a wide yet quiet street on Haveneiland Oost, a few minutes' walk from the pleasant harbor where you will find plenty of entertainment. The house has a total of 4 floors with 4 bedrooms and 2 bathrooms on the upper 2 floors.

Location:
The Ben van Meerendonkstraat is a beautiful wide and cobbled street in which many trees have already come to fruition. The entire streetscape is friendly and well located between Theo van Gogh Park and Center Island, including Beach Blijburg. You are a few minutes' walk from the harbour, shops, restaurants, public transport, primary schools and secondary education. Via the S114 you will be on the A1 in no time in the direction of Gooi/Amersfoort or on the A9 in the direction of Haarlem/Schiphol. It is a location that will remind you of holidays, where relaxation is the credo and there are many swimming and water sports options nearby. Do you want to go to the center of Amsterdam; then you will be there within half an hour by bike or public transport. But also the Diemerpark located around the corner or the ferry service to Pampus and the Muiderslot are just around the corner and are worth a visit.

The building:
The house was built in 2008/2009 and is part of a VVE consisting of a row of 22 more or less equivalent houses with underground parking. This parking basement gives access to the private parking garages, which in turn lead to the homes.
The house:
The layout is effective; On the ground floor is the spacious living room with sliding doors to the veranda & backyard at the rear and the open kitchen at the front. The kitchen is equipped with A-brand (AEG & Bosch) built-in appliances including a steam oven and practical cupboard spaces including various (interior) drawers and a pharmacy cabinet. The kitchen has a timeless finish with a beautiful wooden counter top and black wrapped cabinets. On this floor there is of course also a toilet and a cloakroom. In addition, 2 steel doors give access to the stairs up and down.
But first outside, at the back of the house. Through the large glass sliding doors in the living room, located on the west, you walk directly onto the cozy veranda. Here you can enjoy the sun together until late in the evening. Via a staircase you can walk from the veranda into the lower garden, where there is a beautiful lawn, bordered by borders full of, among other things, Annabelles (hydrangea's) and lavender. Children can play or have a picnic here while you enjoy your own snack and drink at the setting sun on the veranda. At the back of the garden, a second staircase leads to the jetty on the water, which offers a berth for your (future) boat over the entire width of the house. But not only that, this spot is wonderfully sheltered and therefore also offers an extra seat, wonderfully quiet on the water.
You enter the top 2 floors via a closed staircase in the living room. On the first floor there is one very spacious master bedroom with walk-in closet and door to a narrow balcony. If desired, this room can be divided in two, creating an extra bedroom/office in addition to the master bedroom with walk-in closet. The current second bedroom is located at the front and is also nice and spacious. The bathroom on this floor has a bath, walk-in shower, sink and toilet. On the second floor there are another 2 nice bedrooms and a second bathroom, equipped with a walk-in shower and washbasin.

From the hallway on the ground floor, a staircase leads you down into the cellar. In the hall there is space for your wardrobe under the stairs and there are 2 doors: to the private garage and to the parking basement. In this closed garage there is room for one car as well as a lot of storage, such as your own water sports equipment. This house also has an extra parking space in the communal parking basement, right opposite the entrance, which is very practical!
Finishes and insulation:
Flooring: PU cast floor with underfloor heating on lower floors and carpet on higher floors.
Walls and ceilings: plasterwork and saucework in various light colours. Frames: Exterior: aluminum with HR++ glass. Inner : wood. Roof: bituminous and partly sedum, for extra insulation

Installations and facilities
Heating: through district heating in combination with an energy-saving WTW recovery unit, which optimizes the insulation facilities. Hot water: district heating i.c.w. a hot water Quooker.
Climate control: the house can be kept extra cool in the summer through the outdoor sun blinds and two air conditioners (master bedroom and study). Insulation: The house is fully insulated:
Electricity: The house is equipped with 10 solar panels that were newly installed this year. In addition, the house is equipped with a modern electrical installation consisting of 7 groups with earth leakage protection.
Finally: the house is equipped with smoke detectors. In the backyard there is light and electricity and a water tap. This house is also connected to the fiber optic network and therefore ready for the fast home worker.

VVE:
The house, with the entire block of 22 homes and underground parking basement with another 22 separate parking spaces, is part of one Owners Association, called: VVE Gebouw Blok 57AB-II in IJburg. This VVE is professionally managed by Munnik VVE Beheer in Amsterdam.

Ground:
The property is located on leasehold land owned by the Municipality of Amsterdam. However, for this house the canon has been bought off up to and including 2056. Until then, you do not pay a canon.

Delivery:
The house can be delivered at the end of September / beginning of October 2023. The house is then delivered leaving behind, among other things: roller blinds, blinds, picture hanging system, the custom-made TV cabinet with TV lift in the living room, outdoor lighting / plants and the sun blinds.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
tussenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2009
In aanbouw
nee

Details

Woon kenmerk
drive in woning
Voorzieningen
airconditioning, buitenzonwering, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, schuifpui, tv kabel, zonnepanelen
Ligging
aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in woonwijk, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking, overig

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
178 m²
Inhoud
408 m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal etages
4
Aantal badkamers
2
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, ligbad, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
volledig geisoleerd
Soort verwarming
stadsverwarming, warmte terugwininstallatie
Warmwater installatie
stadsverwarming

Energielabel

Energielabel
A++
Einddatum energielabel
2033-06-24

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
amsterdam AU 1239
Eigendomssituatie
erfpacht
Kadastrale aanduiding
Amsterdam AU 1239

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, voortuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
71 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Totale oppervlakte
77 m²

Garage

Garagesoorten
inpandig, parkeerkelder, parkeerplaats
Capaciteit
2
Aantal
1
Voorzieningen
elektra

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
inpandig

Omschrijving

VERKOCHT

Gewéldig leuk en comfortabel familiehuis met inpandige garage voor 2 auto’s en een waanzinnige, zonnige achtertuin met veranda en een eigen aanlegsteiger naar open wateren..
Dit huis - uit uw dromen - is heerlijk licht, zeer goed onderhouden en voelt altijd aangenaam comfortabel dankzij het energielabel A++. De locatie is eveneens zeer gunstig aan een brede doch rustige straat op het Haveneiland Oost op enkele minuten lopen van de gezellige haven waar u tal van vertier zult vinden. De woning telt in totaal 4 verdiepingen met op de bovengelegen 2 verdiepingen thans 4 slaapkamers en 2 badkamers.

De ligging:
De Ben van Meerendonkstraat is een mooie brede en beklinkerde straat waarin vele bomen al tot wasdom zijn gekomen. Het gehele straatbeeld is vriendelijk en goed gelegen tussen het Theo van Goghpark en het Centrumeiland met o.a. Strand Blijburg. U bevindt zich hier op enkele minuten lopen van de haven, winkels, horeca, openbaar vervoer, basisscholen en middelbaar onderwijs. Via de S114 rijdt u binnen mum van tijd de A1 op richting het Gooi/Amersfoort of de A9 op richting Haarlem/Schiphol. Het is een locatie die u zal doen denken aan vakanties, waar onthaasten het credo is en er vele zwem- en watersport-mogelijkheden in de buurt zijn. Wilt u naar het centrum van Amsterdam; dan bent u er binnen een half uur op de fiets of met het ov. Maar ook het om de hoek gelegen Diemerpark of de veerdienst naar Pampus en het Muiderslot liggen om de hoek en zijn de moeite van een bezoek waard.

Het gebouw:
De woning is gebouwd in 2008/2009 en maakt onderdeel uit van een VVE bestaande uit rij van 22 min of meer gelijkwaardige woningen met ondergelegen parkeerkelder. Deze parkeerkelder geeft toegang tot de eigen parkeergarages die op hun beurt weer uitkomen in de woningen.
De woningen zijn goed geïsoleerd gebouwd en hebben vanaf de straat een bebouwingshoogte van 3 verdiepingen met uit het zicht onder maaiveld dus nóg een bouwlaag. De gevels zijn opgetrokken in een meerkleurige baksteen met verspringende kozijnen en een plat dak. Aan de achterzijde hebben de gevels een speelse trapezevorm.

De woning:
De indeling is doeltreffend; Op de begane grond bevindt zich de ruime woonkamer met aan de achterzijde de schuifpui naar het veranda & de achtertuin en aan de voorzijde de openkeuken. De keuken is voorzien van A-merk (AEG & Bosch) inbouwapparatuur w.o. een stoomoven en praktische kastruimten w.o. diverse (binnen)lades en een apothekerskast. De keuken is tijdloos afgewerkt met een prachtig houten aanrechtblad en zwart gewrapte kasten. Op deze verdieping is er uiteraard ook een toiletruimte en een garderobe. Daarnaast geven 2 stalen deuren toegang tot de trappen naar boven en beneden.
Maar eerst nog naar buiten, aan de achterzijde van het huis. Via het grote glazen schuifpui in de woonkamer, gelegen op het westen, loopt u direct het gezellige veranda op. Hier kunt u met elkaar tot laat in de avond van de zon genieten. Via een trapje loopt u vanaf het veranda de lager gelegen tuin in, waar een fraaie grasmat ligt, omzoomt door borders vol met onder meer Annabelles (hortensia’s) en lavendel. Kinderen kunnen hier heerlijk zelf spelen of picknicken terwijl u boven op het veranda van uw eigen hapje en drankje geniet bij de ondergaande zon. Achterin de tuin leidt een tweede trapje naar de aan het water gelegen steiger, die over de gehele breedte van het huis een ligplaats biedt voor uw (toekomstige) boot. Maar dat niet alleen, dit plekje ligt heerlijk in de luwte en biedt dus ook nog een extra zitplaats, heerlijk rustig aan het water.

Via een afgesloten trap in de woonkamer, betreedt u de bovenste 2 verdiepingen. Op de eerste verdieping bevinden zich één zeer riante ouderslaapkamer met walk-in closet en deur naar smal balkon. Desgewenst kan deze kamer in tweeën gedeeld worden, waardoor naast de ouderslaapkamer mét walk-in closet er een extra slaap-/werkkamer gecreëerd wordt. De huidige tweede slaapkamer ligt aan de voorzijde en is ook mooi ruim. De badkamer op deze etage herbergt een ligbad, inloopdouche, wastafel en wc. Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens 2 fijne slaapkamers en een tweede badkamer, voorzien van een inloopdouche en wastafelmeubel.

Vanaf de gang op de begane grond leidt een trap u naar beneden de kelder in. In de hal is onder de trap ruimte voor uw garderobe en er zijn 2 deuren: naar de private garage en naar de parkeerkelder. In deze afgesloten garage is plek voor één auto alsmede voor veel opslag, zoals bijvoorbeeld uw eigen watersportartikelen. In de gemeenschappelijke parkeerkelder heeft dit huis nog eens de beschikking over een extra parkeerplek, pal tegenover de ingang, wel zo praktisch!

Afwerkingen en isolatie:
Vloeren:
- begane grond: PU gietvloer (vernieuwd in 2023) met vloerverwarming.
- Eerste en tweede verdieping en trappen: tapijt (zacht grijs)
Wanden en plafonds: stuukwerk en sauswerk in diverse lichte kleuren.
Kozijnen:
- Buiten kozijnen: aluminium met HR++ glas
- Binnen kozijnen: hout
Dak: bitumineus en deels sedum, voor extra isolati

Installaties en voorzieningen
Verwarming: middels stadsverwarming in combinatie met energiebesparende WTW terugwin unit, die voor optimalisatie van de isolatievoorzieningen zorgen.
De begane grond is voorzien van vloerverwarming en op de verdiepingen zijn radiatoren. Reguleringen via de klokthermostaat.
Warm water: eveneens middels stadsverwarming en in de keuken is een extra voorziening middels een heet water Quooker.
Klimaatbeheersing: de woning kan in de zomer extra koel gehouden worden door de buitenzonwering en een tweetal airco’s (ouderslaapkamer en werkkamer).
Isolatie: De woning is volledig geïsoleerd: ramen, gevels, wanden, vloeren en dak
Elektra: De woning is voorzien van 10 zonnepanelen die dit jaar nieuw zijn aangelegd. Daarnaast is de woning voorzien van een moderne elektrische installatie bestaande uit 7 groepen met aardlekbeveiliging.
Tot slot: de woning is voorzien van rookmelders. In de achtertuin is er aanwezigheid van licht en elektra en een watertappunt. Ook is deze woning aangesloten op het glasvezel netwerk en dus klaar voor de snelle thuiswerker.

VVE:
De woning maakt met het gehele bouwblok van 22 woningen en ondergelegen parkeerkelder met nog eens 22 afzonderlijke parkeerplekken, deel uit van één Vereniging van Eigenaren, genaamd: VVE Gebouw Blok 57AB-II te IJburg. Deze VVE is professioneel in beheer bij Munnik VVE Beheer te Amsterdam.
Via de VVE is het gehele opstal en dus ook deze woning verzekert bij een solide maatschappij tegen onder meer brand- en glasschade. Verder heeft de VVE diverse schoonmaak en onderhoudscontracten afgesloten om het (dagelijks) onderhoud en comfort van dit mooie complex in stand te houden.
Het casco buitenonderhoud van de woningen wordt in gemeenschappelijk beheer uitgevoerd. Zo zijn afgelopen jaren de gevels plaatselijk gereinigd, de betonnen afdekkers van de balkons gekit, alle voordeuren geschilderd en is er een brandbeveiliging middels BMI geïnstalleerd en gekeurd.
De servicekosten die u voor deze gemeenschappelijke kosten betaald zijn thans: € 175 per maand. De huidige onderhoudsreserve van de VVE bedraagt ca. € 70.000. De VVE heeft een meerjarenonderhoudsplan. Voor deze en overige stukken omtrent de VVE kunt u de verkopende makelaar raadplegen.

Grond:
De woning is gelegen op erfpacht grond in eigendom van de Gemeente Amsterdam. Echter voor deze woning is de canon tot en met 2056 afgekocht. U betaalt tot die tijd dus geen canon.
Daarna betaalt de eigenaar het voordelige tarief, omdat de huidige eigenaren gebruik hebben gemaakt van de gunstige overstapregeling om de erfpacht eeuwigdurend vast te zetten tegen een gunstig tarief. Voor de woning zal deze vanaf oktober 2056 per jaar € 2.867 bedragen en voor de parkeerplaats € 117, excl. inflatie.

Overzicht belangrijke kenmerken:
Vraagprijs: € 895.000,- k.k.
Blokverwarming: € 186,59
Energieverbruik: € 107 p/mnd !
Servicekosten: € 175 p/mnd
Totaal internoppervlak: 178m² waarvan garage/berging: 20m²
Totale lengte achtertuin incl. veranda en steiger: 13m²
Erfpacht : afgekocht tot 2056.
2 private inpandige parkeerplaatsen
Eigen steiger met ligplek direct grenzend aan de tuin
Volledig geïsoleerd. Energielabel A++

Oplevering:
De woning kan eind september / begin oktober 2023 opgeleverd worden. De woning wordt dan opgeleverd met achterlating van onder meer: rolgordijnen, jaloezieën, schilderij ophangssysteem, de op maat gemaakte tv kast met tv lift in de woonkamer, buitenverlichting / –beplanting en de zonwering.

-------------

Beautiful and comfortable familyhome with indoor garage for 2 cars and an amazing, sunny backyard with veranda and a private jetty to open waters. This house - from your dreams - is wonderfully light, very well maintained and always feels pleasantly comfortable thanks to the energy label A ++. The location is also very favorable on a wide yet quiet street on Haveneiland Oost, a few minutes' walk from the pleasant harbor where you will find plenty of entertainment. The house has a total of 4 floors with 4 bedrooms and 2 bathrooms on the upper 2 floors.

Location:
The Ben van Meerendonkstraat is a beautiful wide and cobbled street in which many trees have already come to fruition. The entire streetscape is friendly and well located between Theo van Gogh Park and Center Island, including Beach Blijburg. You are a few minutes' walk from the harbour, shops, restaurants, public transport, primary schools and secondary education. Via the S114 you will be on the A1 in no time in the direction of Gooi/Amersfoort or on the A9 in the direction of Haarlem/Schiphol. It is a location that will remind you of holidays, where relaxation is the credo and there are many swimming and water sports options nearby. Do you want to go to the center of Amsterdam; then you will be there within half an hour by bike or public transport. But also the Diemerpark located around the corner or the ferry service to Pampus and the Muiderslot are just around the corner and are worth a visit.

The building:
The house was built in 2008/2009 and is part of a VVE consisting of a row of 22 more or less equivalent houses with underground parking. This parking basement gives access to the private parking garages, which in turn lead to the homes.
The house:
The layout is effective; On the ground floor is the spacious living room with sliding doors to the veranda & backyard at the rear and the open kitchen at the front. The kitchen is equipped with A-brand (AEG & Bosch) built-in appliances including a steam oven and practical cupboard spaces including various (interior) drawers and a pharmacy cabinet. The kitchen has a timeless finish with a beautiful wooden counter top and black wrapped cabinets. On this floor there is of course also a toilet and a cloakroom. In addition, 2 steel doors give access to the stairs up and down.
But first outside, at the back of the house. Through the large glass sliding doors in the living room, located on the west, you walk directly onto the cozy veranda. Here you can enjoy the sun together until late in the evening. Via a staircase you can walk from the veranda into the lower garden, where there is a beautiful lawn, bordered by borders full of, among other things, Annabelles (hydrangea's) and lavender. Children can play or have a picnic here while you enjoy your own snack and drink at the setting sun on the veranda. At the back of the garden, a second staircase leads to the jetty on the water, which offers a berth for your (future) boat over the entire width of the house. But not only that, this spot is wonderfully sheltered and therefore also offers an extra seat, wonderfully quiet on the water.
You enter the top 2 floors via a closed staircase in the living room. On the first floor there is one very spacious master bedroom with walk-in closet and door to a narrow balcony. If desired, this room can be divided in two, creating an extra bedroom/office in addition to the master bedroom with walk-in closet. The current second bedroom is located at the front and is also nice and spacious. The bathroom on this floor has a bath, walk-in shower, sink and toilet. On the second floor there are another 2 nice bedrooms and a second bathroom, equipped with a walk-in shower and washbasin.

From the hallway on the ground floor, a staircase leads you down into the cellar. In the hall there is space for your wardrobe under the stairs and there are 2 doors: to the private garage and to the parking basement. In this closed garage there is room for one car as well as a lot of storage, such as your own water sports equipment. This house also has an extra parking space in the communal parking basement, right opposite the entrance, which is very practical!
Finishes and insulation:
Flooring: PU cast floor with underfloor heating on lower floors and carpet on higher floors.
Walls and ceilings: plasterwork and saucework in various light colours. Frames: Exterior: aluminum with HR++ glass. Inner : wood. Roof: bituminous and partly sedum, for extra insulation

Installations and facilities
Heating: through district heating in combination with an energy-saving WTW recovery unit, which optimizes the insulation facilities. Hot water: district heating i.c.w. a hot water Quooker.
Climate control: the house can be kept extra cool in the summer through the outdoor sun blinds and two air conditioners (master bedroom and study). Insulation: The house is fully insulated:
Electricity: The house is equipped with 10 solar panels that were newly installed this year. In addition, the house is equipped with a modern electrical installation consisting of 7 groups with earth leakage protection.
Finally: the house is equipped with smoke detectors. In the backyard there is light and electricity and a water tap. This house is also connected to the fiber optic network and therefore ready for the fast home worker.

VVE:
The house, with the entire block of 22 homes and underground parking basement with another 22 separate parking spaces, is part of one Owners Association, called: VVE Gebouw Blok 57AB-II in IJburg. This VVE is professionally managed by Munnik VVE Beheer in Amsterdam.

Ground:
The property is located on leasehold land owned by the Municipality of Amsterdam. However, for this house the canon has been bought off up to and including 2056. Until then, you do not pay a canon.

Delivery:
The house can be delivered at the end of September / beginning of October 2023. The house is then delivered leaving behind, among other things: roller blinds, blinds, picture hanging system, the custom-made TV cabinet with TV lift in the living room, outdoor lighting / plants and the sun blinds.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
tussenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
2009
In aanbouw
nee

Details

Woon kenmerk
drive in woning
Voorzieningen
airconditioning, buitenzonwering, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, schuifpui, tv kabel, zonnepanelen
Ligging
aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in woonwijk, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking, overig

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
178 m²
Inhoud
408 m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal etages
4
Aantal badkamers
2
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, ligbad, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
volledig geisoleerd
Soort verwarming
stadsverwarming, warmte terugwininstallatie
Warmwater installatie
stadsverwarming

Energielabel

Energielabel
A++
Einddatum energielabel
2033-06-24

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
amsterdam AU 1239
Eigendomssituatie
erfpacht
Kadastrale aanduiding
Amsterdam AU 1239

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, voortuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
71 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Totale oppervlakte
77 m²

Garage

Garagesoorten
inpandig, parkeerkelder, parkeerplaats
Capaciteit
2
Aantal
1
Voorzieningen
elektra

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
inpandig

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Ben van Meerendonkstraat 126+PP Amsterdam

naar Ben van Meerendonkstraat 126+PP Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand